عاشق الفن
عدد المساهمات : 17 تاريخ التسجيل : 26/12/2010
| موضوع: تجميع أفكار استعداد لشهر رمضان الكريم الخميس يوليو 19, 2012 7:23 pm | |
| افكار للتخزين فى الفريزر :
تخزين كميات من الطماطم متسكبه وجاهزه على الاستعمال تخزين كميات من البصل مفروم من غير اى اضافات يبقى جاهز على الاستعمال تخزين كميات من الثوم مفروم جاهز على الاستعمال تخزين البانيه والبوفتيك متبلين جاهزين على الاستعمال تخزين الفراخ المشويه الجاهزه المتبله على الشوى على طول تخزين كفته الرز سواء محمره او لاء جاهزه للاستعمال تخزين السمبوسك جاهزه على التحمير تخزين كميه من الشربات الجاهز للحلويات للاستعمال على طول نخزن اللحمه المسلوقه بالشوربه للاستعمال على طول نخزن العصاير زى البرتقال والمشمش والمانجو وغيره فى الفريزر نخزن اللحمه المفرومه متعصجه وجاهزه للاستعمال نخزن كفته الفراخ والكبيبه جاهزه على التحمير نخزن الورق العنب والكرنب مسلوق على الفريزر على طول نخزن الخضار زى الفاصوليا والباميه والملوخيه وغيره جاهزين على الاستعمال نخزن تتبيله السمك فى الفريزر على الاستعمال على طول نخزن خضره المحشى فى اكياس وعلى الفريزر لحين الاستعمال نخزن كميات من الفول والطعميه الجاهزين للاستعمال تخزين صوانى المكرونه بالباشميل جاهزه على التسويه
خزين البيت :
نحاول نوفر كميات مناسبه من الرز والمكرونه والسكر والشاى بسبب غلو الاسعار فى رمضان نوفر كميات من البيض والسمنه والزيوت والدقيق بسبب غلى الاسعار نحضر الزبادى فى البيت بيوفر كتير
العزومات
بصوا بقى اولا احنا نجمع الافراد على اد مانقدر يعنى مره عزومه لاهلك ومره عزومه لاهله يعنى تجمعى الافراد كده ثانيا حاولى توفرى شويه فى اصناف الاكل اولا الكل عارف ان معظم الناس اكلها بيبقى ضعيف فى رمضان بسبب الحر وبيبقى همنا الاول والاخير المشوربات صح فليه بقى نزود فى الاكل ثالثا اللحمه المفرومه بجد موفره جدا فى العزومات يعنى بتنفع فى كل حاجه الصوانى الكفته سواء المحمره او المشويه بتبقى بجد حاجه تشرف رابعا تعملى مثلا صنف او صنفين من اللحوم بس مش اكتر من كده خامسا الاكل ال هيفيض من العزومه هيبقى فطار ليكى ولولادك لليوم التالى طبعا لازم توفرى شويه سادسا اهتمى بالعصاير والشوربات والسلطات وهتبقى عزومه تحفه بجد من غير اسراف سابعا تعملى الحلويات فى البيت اهو توفير ونضافه يعنى صنف ولا صنفين كفايه اوى لو عدد الافراد كان كبير شويه ولو كان قليل كفايه صنف واحد
العصاير
طبعا مهمه جدا فى رمضان طب نخزنها ازاى الفواكه تجمد بالفريزر كما هى الفراوله والجوافه والمشمش والخوخ ننزع النواه ونكيسهم وعلى الفريز على طول ولما نحتاجهم نطلعهم وعلى الخلاط مع السكر
المانجا نقشرها ونقطعها شرائح ونكيسها على طول ولما نحتاجها نطلعها ونعملها عصير
البرتقال نعمل منه عصير بدون اضافات ونكي سه فى الفريزر ولما نحتاجه نخرجه ونحط السكر ونعمله عصير على طول
نحفظ المجففات زى البلح نفصصه ونحفظه فى الثلاجه على طول وكمان المشمش والتين نحفظهم فى الثلاجه على طول
تخزين الخضار ذى الفاصوليا والبسلة والبامية ازاى بقا ؟؟
1_بنجيب كمية الخضار اللى ممكن نحتاجها فى رمضان من كل نوع تجيبى البسلة وتفصصيها و الفاصوليا وتقطعيها اد عقلة الصُباع او اطول حبة دا قبل ما تغسليهم طبعاً لكن البامية بالذات تتغسل كويس اوى قبل ما نقمعها وبعدين نقمعها 2_تانى خطوة بقا انك تجيبى حلة كبيرة وتحطى نًصها مية على النار وتحطى فيها الخضار اللى هتبستريه وتعصرى عليه عصير ليونتين علشان يفضل محتفظ باللون الأخضر الزاهى بتاعو لحد ما تطبخيه ودا والمية لسه باردة من الحنفية تسيبى الخضار فى الحلة لحد المية ما تبتدى تغلى غلوتين بس كدا 3_وبعدين تصفيه فى مصفاة فى الحوض بتاع المطبخ وبسرعة بسرعة تفتحى عليه الحنفية لحد ما يبرد خاااااااااالص وسيبيه يتصفا خااالص من الميه ويبرد تماماً 4_الخطوة التالتة والأخيرة هى انك تاخدى منو على اد ما هتحتاجى فى الطبخة الواحدة وعبيه فى اكياس نضيفة وعلى الفريزر على طووووووووووووول
و دلوقتى بقا تعالوا معايا علشان تعرفوا ازاى ممكن نحفظ
الملوخية الخضرا
1 _ نجيب كمية الملوخية اللى عاوزين نخزنها يعنى 2 او 3 كيلو ملوخية او اكتر تبع احتياجكم وميزانيتكم وعلى فكرة دلوقتى ارخص سعر ليها فى السوق ونقرطفها عاادى خالص 2_ وبعدين نغسلها عادى ونجففها بإننا نلفها فى قماشة قطنية او نسيبها فى المصفاة تصفى المية 3_ بعد ما تجف من المية نخرطها عادى برضو 4_ الخطوة دى هى اللى فيها الجديد بقا ركزوا فيها اوى هيكون يوم عندك حوالى لتر شوربة كدا يعنى تدقى كام فص توم وعليهم شوية كزبرة ناشفة تحطى الشوربة تغلى على النار وبعدين تضيفى عليها التوم المدقوق او المفري اول ما تغلى الشوربة بالتوم انزلى عليها بالملوخية المخروطة بتاعتك وقلبيها بميكسر { يعنى بالمرب اليدوى } علشان الكلاكيع هتلاحظى ان كمية الملوخية كتيييييرة اوى ومحتاجة شوربة تانى اكتر اياكى تحطيلها نقطة شوربة تانى ... هى لااااااااازم تكون سميكة اوى كدا وقوامها غليييييييييييظ جداً يادوب تمتزج الملوخية بالشوربة وتقلب قلبة واحدة 5_اطفى النار عليها وسبيها تبرد خااااااااااااااالص واوعى تغطى الحلة علشان لو غطيتى الحلة الملوخية لونها هيبقا اسود وهتفقد لونها الأخضر الزاهى الجميل 6_ خلاص الملوخية بردت ... يلا بقا عبيها فى اكياس لو عيلتك كبيرة يعنى من 5 افراد ل8 مثلاً يبقا كفاية تحطى ف كل كيس مغرفتين او مغرفتين ونص من الملوخية دى ولو عيلتك صغنونة متزيدش عن 4 او 5 افراد يبقا كفاية مغرفة ونص ملوخية فى الكيس وطيرااااااااان على الفريزر لحسن تحمض لا قدر الله وفى اليوم اللى هتطبخيها فيه طلعى الكيس من الفريزر وسيبيه من 5 ل 10 دقايق اغلى الشوربة وانزلى عليها بالملوخية يادوب تقلب قلبة على النار ونزليها من على النار من غير ما تغطيها برضو علشان ماتسودش وجهزى الطشة دقى التوم مع شوية كزبرة ناشفة صغيرين وممكن قرن فلفل حامى صغيرحسب الرغبة ومعلقة سمنة صغيرة ومعلقة زيت فى حلة غيرة او فى طبق الومنيوم او استانلس وعليهم التوم وحمريهم على النار لحد ما يبقا التوم لونه دهبى وطشى التوم
توفير الجهد فى رمضان
بالنسبه لتنظيف البيت بياخد وقت طويل فى اليوم وده طبعا صعب لان الصيام هايبقى فى الصيف والواحد بيبقى تعبان نعمل ايه
اولا قبل رمضان نغسل الستاير والسجاد ونشيلهم ونفرشهم قرب العيد وهم نضاف
ثانيا نحاول ننضف اليت كويس قبل رمضان ونرمى كل الكراكيب ونحاول نخلى البيت نضيف جدا زى اوضه النوم والاطفال والانتريهات والصالون والمطبخ نضافه عميقه جدا
ثالثا خلال ايام رمضان نحاول ننضف البيت على الماشى يعنى نكنس ونمسح على خفيف كده ونمسح الخشب وننضف المطبخ باستمرار
رابعا لازم نخلى المطبخ دايما نضيف علشان يريحنا طول اليوم خامسا دايما يكون الغسيل مغسول كل الملابس ال مش نضيفه على طول على الغساله علشان تريحنا
طريقه تخزين الخضار
انت بتجيبى الخضار وتفطعيه عادى وتغسليه وتكونى محضرة حلة فيها نصها مية على النار والحلة دى تحطى فيها المصفى الستانلس او الالومنيوم المهم تخش فى الحلة ولما المية تغلى تحطى الخضار وتغطيه تمام ولما لونه يتغير يدى على خضار كده تطلعيه وتنزلى عليه بمية ساقعة وتعصرى نص ليمونة عشان يحتفظ بلونه لما الخضار يبرد تجيبى اكياس نضيفة وتحطى الخضار مفرود ودى نقطة مهمة وتجيبى سكينة تسخنيها على النار وتحاولى تفردى الكيس خالص عشان كده انت بتعملى تفريغ للهوا وتقومى قافلة الكيس بالسكينة السخنة هو فى اكياس فى السوبر ماركت بتتقفل بطريقة معينة تخلى الهوا يتفرغ لوحدو بس غاليه واحنا طبعا عايزين نوفر ولما تيجى تحطى الاكياس ياريت بلاش الحمة على الخضار على كلو فوق بعضو لو معندكيش ديب فريزر ممكن تقسمى حتة من الفريزر للخضار وجنبها للحمة يعنى لما الحكاية تبقى منظمة حترتاحو وحتى من غير ما تدورى تبقى عارفة مكان حاجتك
لتجميد الفطاير والسمبوسة وغيرها ولتوفير الوقت
1- الفطائر : اصنعي عجينتك المفضلة واحشيها بأي حشوة تحبينها ثم رشي الصينية بشوية دقيق وصفي الفطائر بعد لفها ثم ضعي الصينيه بالفريز علشان كل فطيرة تجمد لحالها علشان ما تلتصق مع بعض خليها بالفريز لمدة ساعة ثم طلعيها وصفيها في المرتبان او حافظة واغلقيها جيدا واعيديها للفريز لحين وقت التقديم لو بعد شهر .
2- البيتزا : بنفس الطريقة اعجني العجينة وقصيها دوائر وصفيها في صينية مرشوشة بالدقيق ثم ادخلي الصينية للفريزر ثم بعد ساعة طلعيها بتلاقي كل دائرة مجمدة لحالها صفيهم بالحافظة واغلقيها جيدا ثم ادخليها ( ما عليك بعدين الا انك تطلعين دوائر البيتزا مثل الاقراص ضعي عليها حشوة البيتزا وفي الفرن على طول ) ..
3- ورق العنب : لفي ورق العنب وصفي في كل علبة حسب المقدار الي تحتاجينه في اليوم وادخلية الفريزر .
4- السمبوسة : طبعا الكل اكيد عارفها لفيها بالحشوة الي بتحبيها وصفيها في الحافظة وادخليها الفريز .
5- البف بستري : عجينة البف بستري المربعات احشيها بجبنة كيري ولفيها على شكل مثلثات وصفيهم في صينية مرشوشة بدقيق وجمديهم لمدة ساعة ثم صفيهم في حافظة ودخليهم بالفريزر لحين وقت التقديم.
6- السمبوسك : وطريقتة : 2 كيلو دقيق+ ثلث كيلو زيت + بيضة+ ربع كيلو ماء تعجن مع بعض وتحشى بحشوة لحم مفروم او عجينة اخرى: كيلو دقيق و1 قشطة تعجن مع بعض وتحشى - طبعا بعد ما نعجنها ونحشيها ونلفها نرش فوقها شوية دقيق ونفرزها لحين الاستخدام
تفريز الخضار
الطماطم
لا غنى عنها اطلاقا نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى
وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها
وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده
الفاصوليا الخضراء
تغسل جيدا جدا وتقطع
ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق
وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه
ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها
تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن
ارجو ان ينال الموضوع اعجابكم | |
|